کمالوندی: ایجاد نیروگاه های هسته ای فانتزی نیست ، ساخت نیروگاه دارخوین در دستور کار

به گزارش وبلاگ پوشه، سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که ایجاد نیروگاه های هسته ای امری فانتزی نیست بلکه بخشی لاینفک و ضروری از احتیاج کشور است.

کمالوندی: ایجاد نیروگاه های هسته ای فانتزی نیست ، ساخت نیروگاه دارخوین در دستور کار

به گزارش گروه سیاسی وبلاگ پوشه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار مطلبی در مورد پیشرفت های صنعت هسته ای کشور گفت: روز ملی فناوری هسته ای 16 سال پس از نخستین دستیابی ایران به امکان غنی سازی اورانیوم در حالی گرامی داشته شد که جمهوری اسلامی ایران نه تنها بر چرخه سوخت هسته ای کاملاً مسلط شده است، بلکه در دیگر حوزه های مربوط به فناوری هسته ای نیز پیشرفت های بسیاری اجرا شده است.

وی ادامه داد: اگر چه در سال های گذشته تمرکز تحولات و اخبار بر موضوع غنی سازی سوخت سبب القای این نگاه شده است که فناوری هسته ای منحصر به سانتریفیوژ ها است، باید گفت که این تنها بخش کوچکی از این صنعت و امکانی است که در اختیار کشور و مردم قرار می دهد. به طور کلی پیشرفت های فناوری هسته ای ایران را می توان در چهار حوزه کاربرد پرتوها، انرژی، فراوری سوخت و تحقیق و توسعه دسته بندی کرد.

کمالوندی درخصوص ضرورت بهره گیری از سوخت هسته ای گفت: از این میان اگر چه در نمای نخست فراوری رادیو داروها، استفاده از فناوری هسته ای در کشاورزی و صنعت نزدیک ترین و بی واسطه ترین کاربرد های این صنعت در زندگی روزمره مردم هستند؛ اما نمی توان از ضرورت بهره گیری از سوخت هسته ای برای فراوری انرژی برق و تأثیر غیرقابل انکار آن عبور کرد.

وی عنوان نمود: ایجاد خط فراوری کپسولی رادیو داروی ید 131 که در درمان انواع سرطان کاربرد دارد، استفاده از پرتو های هسته ای برای استریل کردن، اصلاح بذر و مقاوم سازی بذر در مقابل کم آبی، استفاده از پرتو گاما برای فرآوری زهر زنبور عسل برای استفاده های پزشکی و نیز توسعه محصولات مرتبط با آب سنگین و دتره ها از جمله پیشرفت های اجرا شده در این حوزه است.

سخنگوی سازمان با اشاره به فراوری نرم افزار سوختگذاری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: در حوزه انرژی پیشرفت هایی همانند فراوری نرم افزار سوختگذاری نیروگاه اتمی بوشهر یا بهسازی سیستم ردیابی و قرائت برخط دریافت دوز اشعه کارکنان نیروگاه برای جلوگیری از بروز مسمومیت ناشی از دریافت دوز اضافی از جمله لیست بلند بالای دستاورد هایی است که علی رغم تحریم ها و با کوشش نیرو های متخصص خودمان به دست آورده ایم.

کمالوندی ادامه داد: در حوزه سوخت و چرخه سوخت نیز پس از تسلط بر چرخه سوخت که از مرحله اکتشاف اورانیوم و تولیوم و... تا تبدیل مواد اولیه به کنستانتره و کیک زرد، غنی سازی، فراوری سوخت و مدیریت پسماند سوخت می گردد؛ توانسته ایم به توان فراوری زیرکونیوم پایدار دست پیدا کنیم. ماده ای که علاوه بر فراوری سوخت هسته ای در صنایع هواپیماسازی و خودروسازی کاربرد دارد و مصداق بارزی از این واقعیت است که طیف گسترده ای از صنایع کشور می توانند از سرریز دانشی که در صنعت هسته ای ایجاد می گردد، بهره گیری نمایند.

سخنگوی سازمان درباره فراوری صفحه سوخت سیلیساید که یکی از دستاورد های رونمایی شده در روز ملی فناوری هسته ای است، گفت: بعلاوه باید به فراوری صفحه سوخت سیلیساید که یک مرحله بعد از فراوری اورانیوم فلزی است، فراوری سوخت راکتور آب سنگین خنداب اراک و پرتودهی آن در راکتور تحقیقاتی تهران برای اطمینان از کیفیت و استاندارد های لازم و فراوری هزار عدد سانتریفیوژ IR6 وتعداد متنابهی سانتریفیوژ های IR2M و IR4 در لیست پیشرفت های مربوط به حوزه سوخت اشاره نمود و در حوزه تحقیق و توسعه از توسعه تجهیزات مقدار گیری خلوص تلوریوم و دستیابی به امکان رمزنگاری کوانتومی تا فاصله 7 کیلومتر به عنوان دستاورد های اخیر نام برد.

وی ادامه داد: این مقدار از تمرکز بر توسعه فناوری صلح آمیز هسته ای که می تواند به صرفه جویی ارزی صد ها میلیون دلاری برای کشور منتهی گردد و صنایع متعددی را از حاصل کار بهره مند سازد در حالی است که کشور های غربی به مثل کافر همه را به کیش خود پندارد تمام توجه ها را بر هراس خود از افزایش غنی سازی در ایران و آن هم بر محور توهم فراوری سلاح هسته ای متمرکز و کوشش نموده اند که با این بهانه ما را از دستیابی به چنین گستره ای از فناوری که اهمیتی کمتر از غنی سازی ندارد محروم نمایند.

کمالوندی اظهار داشت: فراموش نکنیم که تنها دتره های آب سنگین برای هر میلی گرم می تواند تا ده ها هزار دلار قیمت داشته باشد. آب سنگینی که بیش از ارزش مالی به جهت کاربرد در رادیو دارو ها اهمیت دارد و در رویه ضد بشری مشمول تحریم قرار گرفته است.

معاون سازمان درباره ساخت نیروگاه دارخوین گفت: ساخت نیروگاه ایرانی 360 مگاواتی دارخوین که در راستای اجرای تکلیف قانونی فراوری 10 هزارمگاوات برق هسته ای برنامه ریزی شده است از دیگر اقدامات رو به جلویی است که در دستور کار قرار گرفته است.

وی توضیح داد: فراموش نکنیم که ایجاد نیروگاه های هسته ای امری فانتزی نیست بلکه بخشی لاینفک و ضروری از احتیاج کشور است. زیرا پس از موج چند ساله ای که برای تبلیغ فراوری انرژی از منابع تجدیدپذیر ایجاد شد حالا کشور های اروپایی خود به این واقعیت رسیده اند که گریزی از ساخت نیروگاه های هسته ای نیست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "کمالوندی: ایجاد نیروگاه های هسته ای فانتزی نیست ، ساخت نیروگاه دارخوین در دستور کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمالوندی: ایجاد نیروگاه های هسته ای فانتزی نیست ، ساخت نیروگاه دارخوین در دستور کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید