اعطای تسهیلات بدون بهره به کپوبافان روستاهای پیرامون میراث جهانی چغازنبیل
به گزارش وبلاگ پوشه، ایرنا/ براساس اخبار واصله، اعطای تسهیلات بدون بهره به کپوبافان روستاهای پیرامون میراث جهانی چغازنبیل صورت می گیرد.
عاطفه رشنوئی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه اضافه کرد: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه پارسال نیز به برگزاری کارگاه های صنایع دستی از جمله کپوبافی در روستاهای اطراف این اثر جهانی، به صورت رایگان و با هدف توانمندسازی جوامع محلی و کمک به توسعه پایدار منطقه اقدام کرد.
وی با بیان اینکه این پایگاه تنها بر آموزش تکیه نکرده، گفت: تلاش کردیم تا علاوه بر آموزش، بتوانیم جهت به فعلیت رساندن این صنعت را در میان زنان علاقمند هموار سازیم، از این رو از همان ابتدای کارگاه ها، کارآموزان علاقمند را به اداره فنی و حرفه ای شهرستان شوش معرفی کردیم تا بتوانند مدرک کپوبافی خود را دریافت کنند. همچنین این افراد در سامانه وزارت ثبت نام شدند تا بتوانند از تسهیلات آن نیز بهره ببرند.
وی ادامه داد: اکنون مدرک این افراد مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
رشنوئی با اشاره به وظایف میراث جهانی نسبت به جوامع محلی پیرامون اضافه کرد: طبق کنوانسیون میراث جهانی مصوب سال 1972 میلادی، محوطه های میراث جهانی موظفند گام های اساسی برای توانمندسازی جوامع پیرامون خود به ویژه زنان و جوانان بردارند که این پایگاه برای نخستین بار پس از گذشت 20 سال از تاسیس، با هدف پوشاندن جامه عمل به وظیفه خود نسبت به جامعه پیرامونی، دوره های صنایع دستی را برگزار کرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه اضافه کرد: در سه ماه گذشته این پایگاه با همکاری اداره فنی و حرفه ای شهرستان شوش، کارآموزان را برای شرکت در آزمون مهارت معرفی کرد که در نهایت 20 نفر از زنان آموزش دیده این روستاها پیروز به دریافت گواهی مهارت فنی و حرفه ای و گواهی مهارت صنایع دستی شدند.
کارشناس آموزش صنایع دستی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل نیز با تاکید بر این نکته که هدف این پایگاه کمک به معیشت و امید به زندگی در ساکنان روستاهای اطراف چغازنبیل است، بیان نمود: براساس هماهنگی به عمل آمده با صندوق توسعه تعاون و بنیاد برکت از سوی این پایگاه و تاسیس صندوق خرده محلی زنان در روستا، این صنعتگران می توانند با استفاده از گواهی صادر شده، از تسهیلات مناسب برای راه اندازی کارگاه تولید صنایع دستی شخصی استفاده کنند.
فاطمه نوری اضافه کرد: متقاضیان تسهیلات روستایی به منظور برخورداری از این طرح ها می توانند با مراجعه به صندوق توسعه تعاون و بنیاد برکت و بانک کارآفرین واقع در شهرستان شوش از این مزایا بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم برنامه های بیشتری در زمینه کمک به اقتصاد پایدار و کسب و کارهای خانگی در منطقه چغازنبیل برگزار کنیم که در این راستا این پایگاه در تلاش است تا با کمک مردم منطقه و شهرستان شوش، برنامه های بلند مدت و کوتاه مدتی که می تواند اقتصاد محلی و منطقه ای پاک را توسعه بخشد، اجرا و به نتیجه برساند.
منبع: همگردی