غذاهای محلی مونته نگرو؛ جواهر درخشان دریای آدریاتیک

به گزارش وبلاگ پوشه، مونته نگرو کشوری کوچک در دریای آدریاتیک است که تنوع غذایی بسیاری دارد و عطر و طعم غذاهای آن، به خصوص غذاهای دریایی آن، هر کسی را مدهوش می نماید.

غذاهای محلی مونته نگرو؛ جواهر درخشان دریای آدریاتیک

مونته نگرو کشور مستقلی در جنوب شرق اروپا است که در جنوب شرق با دریای آدریاتیک، از غرب با کشور کرواسی، از شمال غرب با بوسنی و هرزگوین، از شمال شرق با صربستان و از جنوب شرق با آلبانی همسایه است. این کشور، سرزمینی منحصربه فرد با آب وهوایی مدیترانه ای و با منظره ها بکر و دست نخورده است که مرکز آن شهر پودگوریتسا است. آشپزی در این منطقه نشانی از تاریخ و سرگذشت دور و دراز این کشور دارد که تلفیقی از آشپزی مدیترانه ای و شرقی است. رد پایی از غذاهای ترکی، روم شرقی و یونانی و بعلاوه غذاهای ایتالیایی در غذاهای این کشور دیده می گردد. در این مقاله همراه ما باشید تا با عطر و طعم غذاهای محلی این کشور آشنا شوید.

ریزوتوی سیاه (Black Risotto)

ریزوتو در واقع یک غذای ایتالیایی است که از پخت برنج و خامه با یکدیگر تهیه می گردد. در ریزوتوی سیاه که یکی از غذاهای معروف مونته نگرو است، از ماهی مرکب در تهیه آن استفاده می گردد و همین موضوع باعث سیاه شدن رنگ برنج می گردد و غذای منحصر به فردی را ایجاد می نماید. این غذا اغلب یکی از غذاهای دریایی پرطرفدار در این کشور است.

Priganice

Priganice در واقع نوعی دونات توپی شکل است، که همانند آن دارای بافتی نرم و لطیف است. این شیرینی خوشمزه اغلب با عسل و مربا میل می گردد و یک گزینه فوق العاده برای یک میان وعده عصرگاهی در کنار چایی خوش طعم است.

بورک (Burek)

بورک به غذاهایی گفته می گردد که با خمیر نازک یوفکا تهیه می شوند که انواع مختلف با مواد میانی متنوع دارد. از انواع آن می توان به سوبورکی، کیما بورکی (بورک گوشت چرخ نموده)، پاتاتس بورکی (بورک سیب زمینی)، اسپاناک بورکی (بورک اسفناج) و مرجیمک بورکی (بورک عدس) اشاره نمود. در مونته نگرو، بورک اغلب با گوشت و پنیر پر می گردد که این غذای لذیذ هواداران بسیاری دارد.

سالاد هشت پا (Octopus Salad)

در این سالاد تکه های پخته شده هشت پا را در کنار سیب زمینی پخته شده و مقداری سبزیجات سرو می نمایند. چاشنی های محلی و سس مخصوصی که برای این سالاد استفاده می گردد طعم آن را بی نظیرتر می نماید.

Kačamak

این میان وعده از ترکیب سیب زمینی پخته شده که به شکل پوره در آمده است و آرد ذرت تهیه می گردد. این مواد روی شعله کم، با هم مخلوط شده تا ترکیب یک دستی به دست آید. این غذا هم به تنهایی و هم با تکه های ژامبون یا نان سرو می گردد. گاهی پنیر نیز در ترکیبات آن استفاده می گردد که طعم آن را بامزه تر می نماید.

سالاد شوپسکا (Šopska Salad)

این سالاد اصالتا یک سالاد بلغاری است که در منطقه ها اروپای مرکزی و بالکان از محبوبیت خاصی برخوردار است. این سالاد از گوجه فرنگی، خیار، پیاز، فلفل خام یا کبابی که اغلب به صورت کبابی استفاده می گردد و نوعی پنیر شور (Sirene) و جعفری تهیه می گردد. برای طعم دار کردن این سالاد از روغن آفتاب گردان یا روغن زیتون استفاده می گردد. این سالاد یک گزینه عالی برای افرادی است که به غذاهای رژیمی علاقه دارند.

Buzara

یکی از غذاهای دریایی پرطرف دار در شهر مونته نگرو، بوزارا است که از میگوهای تازه تهیه می گردد. این میگوها در سس های مخصوص پخته می شوند و سپس با ادویه های محلی مزه دار شده و با نوشیدنی های محلی سرو می گردد. این غذا یکی از غذاهای اصیل کشور کرواسی نیز قلمداد می گردد که با سبزی های تازه طبخ می گردد.

Ispod Saca

این غذا یکی از غذاهای مقوی و معروف در منطقه بالکان است که معمولا از گوشت گوسفند یا بز تهیه می گردد. این غذا به آهستگی و در کنار سیب زمینی، هویج، پاپریکا و پیاز پخته می گردد. معمولا برای تهیه این غذا از ظرف های مخصوص استفاده می گردد که در شکل محلی آن برای طبخ آن از زغال استفاده می گردد. خوردن این غذا پس از گشت و گذار در شهر بسیار توصیه می گردد.

بره مونته نگرویی در شیر (Montenegrin Lamb in Milk)

غذاهای گوشتی همواره هواداران بسیاری دارد؛ در این غذا گوشت بره به آرامی در شیر و ادویه پخته می گردد و ترکیباتی از سبزیجات همانند سیب زمینی و هویج در تهیه آن استفاده می گردد که عطر و طعم آن را بهتر می نماید. پس از پخت، به آن مقداری روغن زیتون و ادویه در کنار سبزیجات اضافه می گردد.

چواپی (Ćevapi)

یکی از غذاهای محلی در مونته نگرو چواپی (Ćevapi) است که از گوشت چرخ نموده درست می گردد و به نوعی شبیه سوسیس است. در این غذای اشتهاآور، گوشت ها پس از آماده شدن کبابی و گریل می شوند و اغلب در هر ظرف بین 5 تا 10 عدد از این کباب ها به همراه پیاز ریز شده، کمی پنیر فتا، خامه و به همراه کمی نمک و فلفل سرو می گردد. برای شکل دادن به این گوشت های چرخ نموده، در ابتدا آن ها را ورز داده و سپس از قیف عبور می دهند تا به شکل سوسیس درآید و سپس آن را کباب می نمایند. از انواع گوشت ها برای این غذای لذیذ استفاده می گردد. کباب ها را پس از حاضر شدن در داخل نان پیتا (Pita) قرار می دهند.

Gavice

غذاهای دریایی در این منطقه با توجه به موقعیتی که دارد از توجه بالایی برخوردار است. در Gavice ماهی های کوچک را برشته و سرخ نموده و به همراه سس مخصوص سرو می نمایند. این غذا به عنوان میان وعده در کنار نوشیدنی های مختلف محلی سرو می گردد.

باقلوا

باقلوا از شیرینی ها و دسرهای محبوب بسیاری از کشورها محسوب می گردد که در مونته نگرو نیز هواداران بسیاری دارد. در تهیه آن از خمیر فیلو و بادام خرد شده استفاده می گردد که در نهایت شربتی مرکب از شکر و گلاب روی آن ریخته می گردد.

شوربا (Chorba)

Chorba یکی از سوپ های معروف در مونته نگرو است که در ترکیبات آن از گوشت قرمز یا ماهی استفاده می گردد. این سوپ در این منطقه کمی تند سرو می گردد و از رشته فرنگی نیز در تهیه آن استفاده می گردد.

آنچه که ذکر شد تعدادی از غذاهای محلی کشور مونته نگرو بود؛ در هر بخش از این کشور تنوع غذایی بسیاری وجود دارد، در منطقه ها ساحلی غذاهای دریایی بیشتر طبخ می شوند و در بخش کوهستانی شمالی، آشپزی شرقی بیشتر به چشم می خورد. اگر به این کشور سفر کردید و از شهرهای آن بازدید کردید حتما از غذاهای لذیذ آن تست کنید و ما را با تجربیات خود آشنا کنید.

منبع: کجارو / montenegropulse.com / theculturetrip.com

به "غذاهای محلی مونته نگرو؛ جواهر درخشان دریای آدریاتیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی مونته نگرو؛ جواهر درخشان دریای آدریاتیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید