خبرنگاران کاشت و برداشت پسته در جنوب پایتخت رونق گرفت
به گزارش وبلاگ پوشه، تهران- خبرنگاران- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از افزایش کاشت و برداشت پسته در اراضی جنوبی این استان اطلاع داد و بیان کرد: هم اکنون پسته کاری بشدت رونق گرفته و محصولاتی قابل رقابت از این اراضی فراوری می گردد.

کریم ذوالفقاری روز سه شنبه در این باره به خبرنگار وبلاگ پوشه گفت: سال جاری 9 هزار و 617 هکتار از اراضی شهرستان های ورامین و ری در جنوب پایتخت زیرکشت پسته رفته است.
وی با بیان اینکه برداشت پسته از نیمه شهریورماه شروع شده و در مرحله پایانی واقع شده است، اضافه نمود: پیش بینی می گردد سال جاری 9 هزار و 500 تن پسته از اراضی جنوبی پایتخت برداشت گردد که نسبت به سال گذشته می توان گفت فراوری پسته در استان تهران بیش از 10 درصد افزایش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میزان عملکرد فراوری پسته در هر هکتار را 1.8 تن اظهار داشت و گفت: فراوری کنندگان پسته در استان تهران با استفاده از روش های نوین آبیاری توانسته اند با مدیریت آب کشاورزی، ضمن افزایش سطح زیر کشت، راندمان فراوری را نیز به سطح مطلوب برسانند و هم اکنون بیش از 90 درصد اراضی زیر کشت پسته با شیوه های نوین، آبیاری می شوند.
وی کیفیت محصول پسته در استان تهران را قابل رقابت با پسته استان های جنوبی کشور اظهار داشت و گفت: تنها 10 درصد پسته پایتخت به مرحله تازه خوری می رسد و 90 درصد این محصول پس از فرآوری و بسته بندی به دیگر استان های کشور و حتی کشورهای همسایه صادر می گردد.
به گفته ذوالفقاری، پسته کاری در اراضی جنوبی پایتخت باعث جلوگیری از پیشروی کویر و مصرف بهینه آب می گردد و سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران این است که کشت این محصول را در مناطق جنوبی پایتخت توسعه دهد.
وی گفت: مهمترین ارقام پسته ای که در باغات جنوبی پایتخت کشت می گردد شامل احمدآقایی، اکبری، کله قوچی و فندقی است و این ارقام سا ها است که در باغهای جنوبی پایتخت کشت می گردد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تاکید نمود: کوشش داریم کشت پسته را در اراضی مستعد جنوبی پایتخت بیش از این توسعه دهیم.
استان تهران 187 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
منبع: ایرنا