بیکاری 50 کارگر در سکوت کارخانه
به گزارش وبلاگ پوشه، مریم جباری - اراک - خبرنگار:ظاهرا مسائل صنایع بزرگ استان مرکزی از قبیل بیمه، کمبود نقدینگی، پرداخت معوقات و مالیات تمامی ندارد و نفس بسیاری از صنایع مادر و استراتژیک کشور مستقر در این استان را گرفته است.
وقتی به این مسائل تحریم ها و اجرای ناصحیح اصل 44 قانون خصوصی سازی را اضافه کنیم، آن وقت تعطیلی واحدهای بزرگی همچون هپکو و آذرآب و... که روزگاری قطب تولید و صادرات کشور به حساب می آمدند، چندان دور از ذهن نیست. چند روز پیش نیز استاندار مرکزی به این مسائل اشاره کرد و گفت: شرکت های بزرگ آذرآب، هپکو و ماشین سازی اراک با 2 هزار نیروی انسانی در آستانه تعطیلی قرار دارند. اما حالا یک مشکل جدید نیز برای تعطیلی واحدها به وجود آمده و آن صدای بلند بالاتر از 85 دسیبل در هنگام کار و تولید است.
مدیران کارخانه هایی همچون ماشین کاران اراک که با این مشکل به دلیل نوع فعالیت شان سروکار دارند معتقدند که تعطیلی خط تولید این کارخانه که صدای بالاتر از 85 دسیبل را تولید می کند، ضربه بزرگی برای کارخانه و معیشت کارگران شاغل در آن است و امکان خرید دستگاه های جدید به دلیل تحریم ها با صدای کمتر را ندارند، اما مسئولان بهداشت استان می گویند که این صدا برای سلامتی کارگران خطرآفرین است و منجر به از کار افتادن زودتر از موعد آنها می شود.
- تعطیلی خط تولید 3 هزارتنی ماشین کاران
شرکت ماشین کاران اراک یکی از شرکت های استان است که با این مشکل روبه رو شده. مدیر عامل شرکت ماشین کاران اراک که در زمینه ساخت قطعات خودرو فعالیت دارد، درباره این مسائل می گوید: این واحد تولیدی در سال 63 فعالیت خود را در زمینه تولید قطعات خودرو آغاز کرده و با شرکت ایران خودرو همکاری مستقیم دارد. علی جعفر قدبیگی به وبلاگ پوشه بیان می کند: شرکت ایران خودرو قطعات مورد نیاز خود را از خارج از کشور وارد می کرد که با درخواست همکاری از واحد تولیدی ماشین کاران اراک و همچنین بازدیدی که از ایران خودرو توسط این واحد تولیدی انجام شد، ساخت قطعات مورد نیاز را بر عهده گرفتیم.
وی ادامه می دهد: قطعاً فعالیت در این بخش با تولید صدا همراه است و کنترل صدا و این که از 85 دسیبل بالاتر نباشد، برای شرکت غیرممکن است. ساخت این قطعات در ایران خودرو و سایپا به وسیله آهنگری انجام می شود، بنابراین وجود سروصدا در این بخش یک مسئله اجتناب ناپذیر است.
مدیر عامل شرکت ماشین کاران اراک می افزاید: در شهریور ماه سال گذشته در بازدید مرکز بهداشت از این واحد تولیدی، ایراداتی از واحد تولیدی ما گرفته شد که ما توانستیم همه ایرادات به جز از بین بردن سر و صدا در بخش مورد نظر را برطرف کنیم، به همین دلیل اکنون خط تولید 3 هزار تنی در این واحد تولیدی تعطیل شده است. قدبیگی اظهار می کند: متأسفانه با تعطیلی این خط تعداد 50 نفر از کارگران بیکار شده اند که باید در این زمینه با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و ضرورت حفظ اشتغال تدابیری اتخاذ شود، نه این که شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی باشیم.
- ضرورت همکاری دستگاه ها با واحدهای تولیدی
استاندار مرکزی نیز در مورد اهمیت حفظ اشتغال در استان می گوید: رعایت نکات ایمنی و استانداردها در همه واحدهای تولیدی و صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد، اما این که یک واحد تولیدی با توجه به شرایط حاکم بر کشور که همه دستگاه ها در جریان آن هستند بخواهد تعطیل و تعدادی از کارگران بیکار شوندمورد قبول نیست.
سیدعلی آقازاده بیان می کند: متأسفانه شرایط تحریم ها روز به روز سخت ترمی شود و ما باید با این شرایط بتوانیم مسائل و مسائل را پشت سر بگذاریم که البته گذر از این بحران نیز منوط به همکاری و حمایت همه دستگاه های اجرایی در استان است و باید برای حمایت از اشتغال و حفظ رونق تولید در استان این تعامل افزایش بیشتری پیدا کند. وی ادامه می دهد: این که شرکت قطعه ساز خودروی ماشین کاران با قدمت طولانی به دلیل همکاری نکردن مرکز بهداشت مجبور به تعطیلی یکی از خطوط تولیدی خود شده باید مورد پیگیری قرار گیرد.
استاندار مرکزی عنوان می کند: با توجه به نام گذاری امسال همه دستگاه ها موظف هستند نهایت همکاری را با واحدهای تولیدی و صنعتی داشته باشند تا بتوانیم شرایط تحریم ها را تحت کنترل درآوریم. آقازاده می افزاید: رونق تولید در واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال موجود به عنوان 2 مسئله مهم و ضروری در استان باید مورد توجه قرار گیرد و در این بخش از همه ظرفیت های موجود نیز استفاده شود تا بتوانیم مسائل اقتصادی و سایر مسائل را با تعامل و هم افزایی پشت سر بگذاریم.
وی اظهار می کند: هیچ استانی مانند مرکزی در زمینه ایمنی در کار از حساسیت بالایی برخوردار نیست و این نیز به دلیل صنعتی بودن استان است، اما علاوه بر رعایت نکات ایمنی باید در این بخش تلاش شود تا به تولید و اشتغال استان ضربه وارد نشود و با همکاری و تعامل مسائل و موانع موجود را از پیش رو برداریم، نه این که اقدام به تعطیلی واحد تولیدی یا صنعتی کنیم.
- کارگران را به خاطر صدای بلند صنایع بیکار نکنید
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی می گوید: این که مرکز بهداشت بخواهد به دلایل مختلفی از جمله وجود صدای بیش از 85 دسیبل اقدام به تعطیلی واحدهای تولیدی کند، با توجه به شرایط اقتصادی موجود و تحریم های حاکم بر کشور یک اقدام غیرمنطقی است که به اقتصاد، اشتغال و تولید ضربه وارد خواهد کرد.
منوچهر توسطی بیان می کند: با توجه به شرایط تحریم ها امکان خرید تجهیزات و دستگاه های جدید که سروصدای کمتری دارند، وجود ندارد و به ناچار در این نوع واحدهای تولیدی سروصدا ایجاد می شود و این که به دلیل بالا بودن چند دسیبل برخی از واحدهای تولیدی و صنایع تعطیل شود، نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. وی ادامه می دهد: در استان صنعتی مرکزی که صنایع سنگین و بزرگ نیز فعالیت دارند، استفاده از دستگاه های پرس سنگین نیز انجام می شود که این دستگاه ها صدایی با دسیبل های بسیار بالا را ایجاد می کنند و این که بخواهیم فعالیت صنایع را به این دلیل مختل کنیم با شعار امسال منافات دارد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی می افزاید: این استان یک استان صنعتی است که بیشترین اشتغال آن وابسته به حوزه صنعت است. بنابراین باید تولید حفظ و از تعدیل نیرو به هر دلیلی جلوگیری شود، اما باید در زمینه ایجاد ایمنی لازم در واحدهای تولیدی برای کارگران همه تدابیر لازم لحاظ شود.
منبع: همشهری آنلاین