افزایش سرقت موبایل گردشگران را فراری می دهد
به گزارش وبلاگ پوشه، رییس پیشین هیات مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: امنیت مهم ترین شاخصه و نقطه قوت ایران در جذب گردشگران خارجی است که افزایش سرقت در این اواخر نه تنها گردشگران را نگران می نماید بلکه ممکن است در سفر آن ها به ایران اثر منفی بگذارد.
علی صدرنیا با اشاره به تعدد سرقت ها بویژه ربودن گوشی های موبایل در شهرهای پر ازدحام و توریستی، به وبلاگ پوشه گفت: این اتفاق با توجه به نزدیکی فصل سفر گردشگران خارجی به ایران مایه نگرانی است، مخصوصا آن که بیشتر گزارش های سرقتی به مراکز پرتردد گردشگران مربوط می گردد. فقط کافی است برای دو گردشگر خارجی این اتفاق تلخ رخ دهد و آن ها در فضای مجازی منتشر نمایند تا در سفر دیگر گردشگران اثر منفی بگذارد.
وی ادامه داد: آنالیز ها و گزارش ها نشان می دهد بیشتر گوشی های موبایل سرقت شده در شهر هرات افغانستان ردیابی شده اند. اگر چنین چیزی صحت دارد، چرا مسؤولان وارد مذاکره با کشور همسایه نمی شوند تا دست کم آرامش روانی را بازگردانند!؟
این راهنمای گردشگری ادامه داد: حاشیه امنیت معمولا برای گردشگرانی که با گروه های بزرگ سفر می نمایند بیشتر است اما طبق آمارها این اواخر سفر گردشگران انفرادی به ایران افزایش پیدا نموده که نگران سوءاستفاده از این توریست ها هستیم، گردشگرانی که اتفاقا بیشترین واکنش ها از سفرهایشان را در فضای مجازی دارند.
عضو جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: بالاترین افتخار ما همیشه این بوده که ایران کشور امنی است، حفظ این موقعیت در شرایط فعلی اهمیت زیادی دارد نباید نسبت به اتفاقاتی که رخ می دهد و گردشگری را حتما تحت تاثیر قرار می دهد، بی تفاوت باشیم.
وی درباره اقدامات دستگاه های متولی همچون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این باره گفت: در مقطعی بحثی برای افزایش ضریب امنیت گردشگران در محیط های پر ازدحام مطرح شد اما اخیرا نشنیده ام اقدامی در دستور کار بوده باشد.
صدرنیا اعلام کرد: تا چند سال پیش سرقت ها موردی بود و جای نگرانی نداشت، اما حالا در یک روز از چند نفر گزارش سرقت موبایل شنیده می گردد و این زنگ خطری برای امنیت گردشگری است. امنیتی که نقطه قوت کشورمان بوده است که اگر ضعیف گردد حتما صدمه جبران ناپذیری وارد می نماید.
او در واکنش به اظهارات برخی که دزدی و سرقت را ناهنجاری فراگیر در بسیاری از کشورها می دانند و معتقدند گردشگران هنگام انتخاب آن مقصد، این فاکتور را درنظر می گیرند، گفت: ما درباره ایران صحبت می کنیم که تعداد گردشگران آن چندان زیاد نیست، درباره کشوری مثل فرانسه و یا اسپانیا که اتفاقا جیب بری و سرقت در آن ها هم کم نیست اما در سال بیش از پنجاه شصت میلیون گردشگر دارند، صحبت نمی کنیم. یکی از دلایلی که گردشگر خارجی متقاعد می گردد به ایران سفر کند همین امنیت است پس نمی توان از کنار آن ساده گذشت.
صدرنیا اظهار کرد: کسی نمی خواهد گردشگری فرانسه را زیر سؤال ببرد اما خیلی ها مترصدند گردشگری ایران را هدف قرار دهند، برای همین باید بهتر عمل کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا