آلمان به بوریس جانسون: خونسردی خودت را حفظ کن
به گزارش وبلاگ پوشه، پس از آن که معاون وزیر امور خارجه آلمان بوریس جانسون را به آرامش و انجام گفت وگو دعوت کرد، آنگلا مرکل نیز از وی خواست با او در برلین دیدار کند.
به گزارش گروه بین الملل وبلاگ پوشه، معاون وزیر امور خارجه آلمان از بوریس جانسون نخست وزیر جدید بریتانیا که خواستار جدایی هرچه سریع تر کشورش از اتحادیه اروپا است خواست آرامش خودش را حفظ کند و پای میز مذاکره بنشیند. آنگلا مرکل صدر اعظمن آلمان نیز او را به برلین دعوت کرد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، مایکل راث معاورن وزیر امور خارجه آلمان و وزیر اروپایی این کشور در اتحادیه اروپا روز آدینه در مصاحبه ای تلویزیونی گفت: پیغام من به نخست وزیر جدید روشن است: بوریس کمپین انتخاباتی تمام شده است. خونسردی خودت را حفظ کن. ما باید نسبت به یکدیگر منصف باشیم.
وی اضافه کرد: چیزی که مفید نیست، اقدامات تحریک آمیز جدید است. به جای آن باید گفت وگو کنیم- این چیزی است که می توان آن را از رهبر یک کشور دوست انتظار داشت، آن هم کشوری که هنوز جزو اعضای اتحادیه اروپا است.
به نوشته این خبرگزاری، سخنگوی دولت آلمان نیز روز آدینه اعلام نمود، مرکل در تماسی تلفنی، جانسون را به برلین دعوت کرد.
اولریک دیمر سخنگوی مرکل بیان داشت: او (مرکل) به وی (جانسون) به خاطر دفتر جدیدش تبریک گفت و با توجه به وظیفه سنگینی که دارد برایش آرزوی موفقیت کرد. موضوعات اصلی مورد بحث جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا و تعمیق روابط دوجانبه بود.
وی اضافه کرد: صدر اعظم، نخست وزیر را به برلین در آینده نزدیک دعوت کرد. نخست وزیر دعوت را پذیرفت.
این در حالی است که سخنگوی کمیسیون اروپا روز پنجشنبه اعلام نمود ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا در تماس تلفنی با جانسون در اواخر روز پنجشنبه گفت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفته اند همان توافقی که با ترزا می حاصل شد و شامل ترتیبات پشتیبان بود، حفظ نمایند.
این در حالی است که جانسون روز گذشته (پنجشنبه) برای اولین بار به عنوان نخست وزیر در مجلس حاضر شد و خواستار خلاص شدن از یکی از شروط درج شده در توافق ترزا می نخست وزیر پیشین انگلیس با بروکسل شده بود.
این شرط که با نام ترتیبات پشتیبان شناخته می گردد، نوعی سیاست ضمانتی است که از ایجاد مرز سخت بین بخشی از ایرلند که جزو خاک بریتانیاست و جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است جلوگیری می نماید. اما این مسئله مانع اصلی در جلب حمایت مجلس انگلیس از توافق می با اتحادیه اروپا بود.
مجلس سه بار به توافق می با اتحادیه اروپا رأی منفی داد و در نهایت او در تاریخ هفتم ژوئن (17 خرداد) رسماً از سمت خود استعفا داد.
جانسون در این جلسه مجلس قول داد آمادگی کشورش برای روبرو با اجرای برگزیت بدون توافق با اتحادیه اروپا را افزایش دهد.
در صورتی که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج گردد با شوک مالی و سیاسی شدیدی روبرو خواهد شد. با این حال جانسون بارها اعلام نموده است با توافق یا بدون توافق با بروکسل، در تاریخ 31 اکتبر (9 آبان) کشورش را از اتحادیه اروپا خارج می نماید.
مردم بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال 1395 در یک همه پرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای سال جاری تکمیل گردد، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در خصوص وضعیت رابطه سیاسی و مالی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
منبع: خبرگزاری فارس