برنده جایزه ایرانی ابن سینا برای اخلاق در علم معرفی گردید

به گزارش وبلاگ پوشه به نقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مراسم اهدای پنجمین دوره جایزه جهانی ابن سینا برای اخلاق در علم که به موضوع اخلاق زیست محیطی اختصاص دارد، طی مراسمی با حضور قائم مقام یونسکو و احمد جلالی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان برگزار گردید.

برنده جایزه ایرانی ابن سینا برای اخلاق در علم معرفی گردید

پروفسور دونالد ای براون Donald A. Brown برنده سال جاری این جایزه که به اجماع از سوی هیات داوری بین المللی انتخاب شد، استاد شهیری است که سالیان درازی از عمر خود را مصروف اخلاق در علم و خاصه پیرامون اخلاق زیست محیطی، با ارائه پژوهش های بسیار وزین و تدریس در دانشگاه های معتبر دنیا نموده است.

دستاوردهای آکادمیک دونالد ای براون در برجسته کردن صندلی اخلاق در موضوعات مربوط به تغییرات آب و هوایی در سطوح ملی و بین المللی و تحلیل های موثر او بر چرایی غفلت از اصول اخلاقی در مورد تغییرات اقلیمی و زیست محیطی و نحوه برطرف این کاستی ها در مقالات و کتاب های ایشان ارائه شده است.

مشارکت و مشاوره وی در ساختارهایی مانند IPCC و IUCN تاثیر زیادی بر سیاست های آب و هوایی در سطوح بین المللی برجای گذارده است.

نامبرده هراسی از به چالش کشاندن سیاست های ملی نامناسب (دولت آمریکا) در قبال موضوعات مربوط به محیط زیست کره زمین نداشته و موضوعات اخلاق زیست محیطی، رابطه اخلاق و سیاست های توسعه پایدار و دنیا شمولی اخلاق در علم از زمینه های مورد علاقه و فعالیت جدی این دانشمند بوده است.

دونالد ای براون از سال 2012 تاکنون به عنوان استاد و پژوهشگر در دانشگاه وایدنر اشتغال داشته است. علاوه بر این در دانشگاه های گریفت استرالیا، ناگویا ژاپن، اوکلند نیوزیلند، نانجینگ چین و پن استیت در آمریکا تدریس و تحقیق نموده است.

برخی از مسئولیت و فعالیت های پروفسور براون در حوزه اخلاق، شامل مدیریت برنامه دفتر سیاست بین المللی زیست محیطی سازمان ملل متحد، مشاور دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد همگرایی اخلاق و مذاکرات مربوط به تغییرات آب و هوایی، مشاور سردبیران در موضوعات اخلاق زیست محیطی است.

وی همچنین از تهیه کنندگان متون ارائه شده در کارگروه سوم نشست بین المللی تغییرات آب و هوایی(IPCC) و ارزیاب برنامه یونسکو در مورد اخلاق تغییرات آب و هوایی است.

به گزارش وبلاگ پوشه، جایزه ابن سینا برای اخلاق در علم از سال 1382 (2003) به ابتکار و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسمیت یافت. این جایزه که هر دو سال یک بار اعطا می گردد، به افراد یا گروه هایی تعلق می گیرد که در وهله نخست پژوهش های علمی آنان در زمینه اخلاق در علم و فناوری مرجعیت آکادمیک یافته و مورد استناد علمی قرار گیرد و همچنین همراه با فعالیت هایی باشد که منشاء توجه و تحرک محافل علمی و دانشمندان و نخبگان و افکار عمومی نسبت به ارتباط وثیق مولفه اخلاق در توسعه علمی است و به تفکر عمیق در این باره بیانجامد.

طبق مقررات جوایز رسمی یونسکو، دبیرخانه یونسکو و کشور حامی و موسس جایزه در آنالیز صلاحیت علمی نامزدهای دریافت این جایزه دخالتی ندارند. انتخاب برنده با هیات داوران بین المللی است که مرکب از سه عضو با ملیت های مختلف است که از سوی مدیر کل یونسکو از میان اعضای کمیسیون دنیای اخلاق در علم و فناوری منصوب می شوند و یکی از آنها باید از منطقه جنوب غربی و مرکزی آسیا باشد.

جایزه ابن سینا برای اخلاق در علم تنها جایزه ای در موضوع اخلاق در علم است که در سطح سازمان ملل رسمیت دارد و نیز تنها جایزه ای است که ایران در نظام سازمان ملل تاسیس نموده و به برجسته کردن موضوع آن در یونسکو همت گمارده است. سند تاسیس و توالی سه رکن عنوان جایزه (ابن سینا + اخلاق + علم) معنای نمادین بسیار پرقدرتی دارد.

ارتباط این اجزاء، تداعی کننده تاریخ علم و تمدن در کشوری است که از پیشتازان دانش در دنیا بوده، ستایش علم را به اخلاق و این دو را به بوعلی سینا، این نابغه جامع الاطراف و چهره دنیای ماندگار علم و اندیشه و اخلاق پیوند می دهد.

از شروع تأسیس این جایزه تاکنون، هیأت داوران بین المللی، دانشمندان و پژوهشگران برجسته و فعال زیر را شایسته دریافت این جایزه دانسته است؛

در سال 2005، Professor Margaret Somerville ، از استرالیا-کانادا؛ مدیر مرکز دارو، اخلاق و قوانین دانشگاه مک گیل در مونترال؛

در سال 2007، Professor Abdallah S. Daar ، از عمان؛ مدیر برنامه اخلاق کاربردی و فناوری زیستی و معاون برنامه ژنومی و بهداشت دنیای دانشگاه تورنتو؛

در سال 2009، Professor Renzong Qiu ، از چین؛ پژوهشگر ارشد مؤسسه فلسفه و رئیس کمیته علمی مرکز اخلاق زیستی در کالج پزشکی پکن؛

در سال 2015، Professor Zabta Khan Shinwari ، از پاکستان؛ رئیس دپارتمان فناوری زیستی دانشگاه قائداعظم اسلام آباد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "برنده جایزه ایرانی ابن سینا برای اخلاق در علم معرفی گردید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنده جایزه ایرانی ابن سینا برای اخلاق در علم معرفی گردید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید